Reklama
prabhupada.jpg
Reklaminis skydelis
Komentarai
  • labai prasau nesmerkite iš pyrmo žvilksnio : :-)
  • as esu irmanto žemaičio dukra ir noriu pasakyti ka...
  • Ar galima valgyti saulegrazas per ekadsi?
  • nu geras 8)
  • Čia nepaminėtas atvejis, kai šventų vardų kartojim...
Pradžia

Pomidorų pyragas

Vartotojo vertinimas: / 2
BlogiausiasGeriausias 

Tešlai:

325g kvietinių miltų,
100 g kukurūzų miltų,
125g sviesto,
70g natūralaus jogurto,
žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos

Įdaras:

1 kg pomidorų,
125g tarkuoto džiugo sūrio,
100g džiūvesėlių ar nesaldžių trupinių,
200g ožkos sūrio,
20 juodųjų alyvuogių,
1-2 šakelės rozmarino,
druskos, pipirų ir pan

Miltus sumaišyti su cukrum ir druska. Įpjaustyti sviestą ir ištrinti. Sudėti jogurtą ir įpilti 100ml šalto vandens. Išminkytą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti kelias valandas šaltai.
Ožkų sūrį sutrupinti. Pomidorus supjaustyti.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti apskritą lakštą į kurį sudėti pomidorus, džiūvėsius, sūrius, alyvuoges ir kt. Tešlos kraštus užlenkite ant viršaus. Pabarstykite prieskonius.

Kepti orkaitėje apie 40min, 200' C temp.

Skanu!

 

Comments  

 
#4 vija 2011-01-17 21:29
ačiū, Satakula, išties nežinojau

labai ačiū, haribol, už patarimą haribol! :)
 
 
#3 Satakula 2011-01-17 17:22
Mes nežinom visos gamybos technologijos, bet mano žiniomis šiuo metu fermentinių sūrių gamybai naudojami gyvulinės kilmės arba mikrobiologinės kilmės fermentai. Džiugo sūriui naudojami mikrobiologinės kilmės fermentai. Apie tai galima paskaityti jų patentinėje paraiškoje:
zum.lt/.../D%C5%BDIUGAS.pdf apie mikrobiologinės kilmės fermentus galima paskaityti kad ir čia: www.baltvita.lt/.../MICROLANT
 
 
-2 #2 haribol 2011-01-17 17:07
tai nenaudok jei nesatviška tau, o dėl džiugo, tai domėtasi, kad jo fermentas ne iš gyvulinių produktų:)
 
 
-2 #1 vija 2011-01-17 15:11
sūris "Džiugas" gaminamas naudojant fermentus, t.y. gyvulinės kilmės produktą. Ožkų sūris taipogi nėra satvinis produktas...
 
Kalendorius