Reklama
WebBanner.JPG
Reklaminis skydelis
Komentarai
  • labai prasau nesmerkite iš pyrmo žvilksnio : :-)
  • as esu irmanto žemaičio dukra ir noriu pasakyti ka...
  • Ar galima valgyti saulegrazas per ekadsi?
  • nu geras 8)
  • Čia nepaminėtas atvejis, kai šventų vardų kartojim...
Pradžia

Samosų receptas

Vartotojo vertinimas: / 16
BlogiausiasGeriausias 

Samosa

Pyragėliai su daržovėmis

400g baltų miltų
1/2 arb. š. druskos
100g sviesto arba ghi
2/3 puod. šalto vandens
2-3 morkos
2-3 pomidorai
1 paprika
4 šaukštai ghi arba aliejaus
kmynų
ožragės sėklų arba lapų
imbiero
kurkumos
maltos kalendros
asafetidos
juod. pipirų
aliejaus arba ghi kepimui fritiūre

Į dubenį suberkite miltus ir druską, užpilkite tirpintu sviestu arba ghi. Pirštų galais įtrinkite sviestą į miltus, pilkite vandenį ir užmaišykite tešlą, minkykite kol nelips prie rankų.
Įdaras. Į keptuvę įdėkite truputį sviesto ir jame pakepkite prieskonius, pradžioje ožragę ir kmynus, vėliau kitus. Tada sudėkite sutarkuotas morkas ir kepkite tol, kol visiškai sukeps ir neliks skysčio, tada įdėkite supjaustytą papriką ir pomidorą ir dar šiek tiek pakepkite.

Paviršių, ant kurio kočiosite, pabarstykite miltais. Padalinkite tešlą į 10 rutuliukų, kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 15cm skersmens apskritą blyną. Perpjaukite blyną pusiau. Tiesųjį pusrutulio kraštą sudrėkinkite nuo centro iki vieno galo. Pusrutulį perlenkite, kad gautųsi piltuvėlis. Sausą kraštą stipriai prispauskite prie drėgno, kad gerai suliptų. Du trečdalius piltuvėlio pripildykite įdaru. Po to plyšį užspauskite ir sukdami užlankstykite klostėmis.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite ghi arba aliejų. Iš karto kepkite po kelias samosas. Dažnai vartydami kepkite apie 8min. Palikite nuvarvėti.

Gaminama apie 1val. bet skanu!

Atnaujinta (Pirmadienis, 23 Gegužė 2016 18:12)

 

Comments  

 
#1 iraq 2011-08-16 14:53
"maltos aklendros"
 
Kalendorius